Skip to main content

Veckan 19 fick vi möjlighet att ta emot en PRAO-elev, en 15 åring med drömmar om att en dag få jobba som konstnär. Vi gillar den drömmen och har under veckan försökt att nära den med inspiration och möjligheter.

Meriem Al-hilfy valde Ingrid:gopa PRAO-plats med hopp om att få testa ett arbete som innebar form och färg. Vi satte oss ner med Meriem så snart hon kommit upp på kontoret och försökte hitta en arbetesuppgift som passade hennes förväntningar och våra behov. Något som föll ut i att vi åkte och köpte oljefärg, penslar och canvas, och lät Meriem ta fram målningar på temat Trollhättan.

Vi tror på formatet, PRAO, de flesta av oss har våra första kontakter med arbetslivet genom skolans veckor där tid skall disponeras på en arbetsplats och möjlighet till insikt om vad kan bli ens yrke. Med sagt så är det viktigt att komma ut och få en känsla för förvärvet säger Fredrik Pommer Adler, creative director på Ingrid:gopa. Vi hoppas vi skapat en minnesvärd vecka för Meriem och att hon lärt sig något både om yrket och sig själv som konstnär.

När en vecka har gott så jag fått se lite grann av vad gänget på kontoret gör på en reklambyrå, de fotoar, äter lunch och är på möten hela tiden. Samt att hunden är väldigt go, Stellan. Det verkar som de har roligt på jobbet. Att ha få vara här dom här dagarna har varit inspirerande, jag älskar att måla och önskar att jag kunde försörja mig på det i framtiden. Att jag inte kommer bli nästa Bob Ross är inget att vara besviken över, han är ändå lite av en gud och har gett mig så mycket. Men jag har pratat med bland annat Fredrik om hur jag skulle kunna utveckla mitt målande, eller han sa, hitta din stil, utveckla den och måla, måla och måla, skapa något som väcker en känsla hos betraktaren.